Lykkelig kvinde holder en baby, kind mod kind
 

Forstoppelse hos babyer og børn

Forstoppelse hos børn og babyer kan være smertefuld – ikke bare for barnet, men også for forældrene, som lider med den lille.

Hvad forårsager forstoppelse hos børn?

Bare rolig: Det er ikke udsædvanligt, at babyer og børn får forstoppelse. Ofte skyldes det blot en utilstrækkelig mængde fibre i kosten, eller at barnet ikke har drukket nok væske. Et brud på hverdagens rutiner kan også være nok til at frembringe forstoppelse: Fx en rejse, en kostændring (som når man går over til mere og mere fast føde) eller bare det at droppe bleen og lade barnet sidde på potte.

Forstoppelse hos børn: Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Jo mindre børn, jo mindre afføring. Til gengæld har de brug for at tømme tarmen oftere – helt op til fem gange om dagen for spædbørn. Både hos babyer, børn og voksne er udskillelsesmønstrene ret individuelle - så bare rolig: Alt fra 3 gange om dagen til 3 gange om ugen er helt normalt. Generelt er der ikke tale om forstoppelse hos børn, med mindre de har afføring mindre end tre gange om ugen. Hvis det varer ved i mere end fjorten dage, skal du kontakte barnets læge. Et meget spændt underliv, alvorlige mavekramper eller måske endda samtidig opkastning er advarselstegn, der skal tages alvorligt.
Tal med din læge eller sundhedsplejerske, før du giver dit barn et lægemiddel, herunder Microlax.

 
 
Stopur med rødt markeret område inden for 15 minutter

MICROLAX® Omgående hjælp
inden for 15 minutter
Virkemåde

Microlax ® flaske mellem tommel-og pegefinger, smilende kvinde i baggrunden

MICROLAX® Nemt at bruge med
blot nogle få, enkle trin
Anvendelse

Kvinde holder om mand bagfra, lyseblå baggrund

Fordøjelsen som grundlag
for dit velbefindende
Se mere

Billede af chokoladestykker, lille billede

Hvad er årsagerne til forstoppelse?
Se mere