Unge, smilende gravid kvinde holder sig selv på maven
 

Graviditet & forstoppelse

Det er desværre ikke ualmindeligt, at gravide får forstoppelse, og det kan give smerter og ubehag i en ellers dejlig tid. Omkring en tredjedel af alle gravide kvinder oplever det, særligt i de sidste tre måneder af graviditeten.

Hvorfor får man forstoppelse under graviditeten?

Under graviditeten øges dannelsen af hormonerne østrogen og progesteron. Det får musklerne til at slappe mere af, men mindsker samtidig aktiviteten i tarmene. Derfor re-absorberer kroppen mere vand fra tarmene, hvilket gør afføringen hård og tør. En mere åbenlys ændring er selvfølgelig størrelsen på maven. Efterhånden som den vokser, kommer tarmaktiviteten under stadigt stigende tryk – og det kan også føre til hård afføring. Dertil kommer, at kroppen under graviditeten skal producere mere blod, så gravide ofte oplever jernmangel og derfor har brug for jerntilskud. Nogle jerntilskud kan give forstoppelse.

 

Ting, man skal være opmærksom på under graviditet

Der findes tre enkle og måder at undgå forstoppelse på under graviditeten: Motion, fiberrig kost og nok væske. Hvis du er gravid eller ammer og oplever forstoppelse bør du kontakte din læge, før du bruger lægemidler, herunder Microlax.

Stopur med rødt markeret område inden for 15 minutter

MICROLAX® Omgående hjælp
inden for 15 minutter
Virkemåde

Microlax ® flaske mellem tommel-og pegefinger, smilende kvinde i baggrunden

MICROLAX® Nemt at bruge med
blot nogle få, enkle trin
Anvendelse

Kvinde holder om mand bagfra, lyseblå baggrund

Fordøjelsen som grundlag
for dit velbefindende
Se mere

Billede af chokoladestykker, lille billede

Hvad er årsagerne til forstoppelse?
Se mere